PROGRAMA

DIVENDRES 31 DE MARÇ - INAUGURACIÓ DEL NOU ESPAI VERD DEL PARC AUSIÀS MARCH
ENTRADA GRATUÏTA

DISSABTE 1 D'ABRIL - CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS
10€ ANTICIPADA/12€ TAQUILLA (XIQUETS FINS A 3 ANYS ENTRADA GRATUÏTA)

Entrades anticipades: Teatre del Raval - Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. 

Organitza: Ajuntament de Gandia – LaCasaCalba Col·laboren: Illenc, Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears - GVA Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport - València Turisme -  Tots els Colors del Verd - Teatre del Raval Gandia - Fusta Orgànic - Delikia - Pollos Planes

ACTUACIONS DIVENDRES

El divendres arranquem amb una cercavila des de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós fins al Parc Ausiàs March acompanyats pels espantacriatures. Ells són els monstres de l’imaginari popular valencià que ha creat la companyia Disparatario per a demostrar als més menuts que són pura fantasia i que amb ells també podem jugar i ballar! Aquestes bestioles desfilaran al ritme de l'agrupació musical de la Safor Aureba.

La Trócola Circ (Alacant) amb Potted

El projecte Potted parteix de la innovació artística per a crear una comunicació directa amb l'espectador, carregada de gran impacte visual. Aquesta ambiciosa i diferent proposta cerca els punts comuns entre l'harmonia i el caos, allò estàtic i allò dinàmic, allò artificial i allò orgànic, la gravetat i la ingravitació, els límits de l'objecte i les persones i allò il·limitat. Tot açò en l'escenari, amb els quatre membres de la companyia formant un gran espectacle de poesia visual.

Circolio (València) amb Mi maleta y yo

Mitjançant un llenguatge artístic que va de la pantomima al teatre, passant per la dansa i la música i posant especial èmfasi en les tècniques circenses, el protagonista d'aquesta obra portarà al públic a una exaltació dels sentits en un ambient participatiu i de comèdia boja. 

Disparatario (Algemesí) amb Pícnic

Ens n’anem de pícnic amb els jocs populars de Disparatario on tota la família podrà posar a prova la seua destresa, utilitzar utensilis de cuina transformats en pura diversió. Juguem?

Arrop i Tallaetes (Godella)

Des de l’Horta Nord ens visita aquest grup de música folk-pop en valencià integrat per Tatiana Prades (veus i percussió) i Joanet Esgarramantes (Guitarra i veus). Música tradicional per a cantar i ballar en família.

Títeres de cuento (València) amb Merienda de cuentos

Un espectacle de teatre de titelles i objectes amb música en directe on l’espectador podrà disfrutar de la poesia de Glo­ria Fuertes. Amb motiu del Centenari de l’escriptora, coneixerem alguns dels seus personatges com Coleta i Pelines, l'aranya d'Espanya, la fada encaramel·lada, la ratolineta Tenta, el caragol col-col, la bruixota bambolla... que formaran part d’històries contades amb titelles i amb la participació del públic.

ACTUACIONS DISSABTE

Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics (L’Alcúdia)

No poden faltar en un encontre com el Sona Baixet Fest! Ells mai defrauden i qualsevol espai on actuen es converteix en una festa on mai sabem qui s’ho passa millor, si els més menuts o els més grans. A Gandia sempre ens tenen preparada alguna novetat així que prepareu-vos per a ballar i cantar bona cosa i, sobretot, per a gaudir!

La Cris (Grau de Gandia)

Tota ella és música, desprèn art. De segur que molts la coneixeu per la seua recent aparició en el programa televisiu La Voz on ha compartit fantàstiques aventures musicals que ens ha anat contant via facebook. Però el seu projecte musical La Cris Arts ve de molt més enrere. El seu talent és inesgotable així que no perdeu l’oportunitat de veure de prop el seu projecte d’impro-looping amb la Guadaloope. Grans i menuts a moure l'esquelet!

Mag Rubén Aparisi (Vinalesa)

Ruben ens demostra amb el seu show que la màgia està molt bé però els Miracles, a Lourdes! Ell mateixa defineix la màgia com a impossibles fets possible. En canvi, els miracles són impossibles que no es poden fer... ni ganes! – diu Rubén. Si no vos aclariu en aquest embolic de possibilitats impossibles el millor és que vegeu en directe la seua actuació de màgia adobada amb una personalitat propera i humil, no massa refinada però molt divertida i per a tots els públics.

Zulu Zulu (Mallorca)

Aquesta proposta musical no deixarà a ningú indiferent. El trio mallorquí format per Michael Mesquida, Miquel Perelló i Pep Toni Ferrer conjuntament amb l'escenògrafa i dissenyadora Victoria Gil i l'artista mexicana JuMu, aposten per aquest projecte de música africana cantada amb onomatopeies i que ells mateixos defineixen com ‘pop mesclat amb música africana i certa dosi de psicodèlia balear’. Al Sona Baixet Fest podrem conèixer el seu primer treball Defensa Zebra. Veniu a conèixer-los!

Marieta Ganduleta (València)

Si encara no els heu vist en directe ara teniu una bona oportunitat. Marieta Ganduleta és un viatge ple de sorpreses, una idea desenvolupada per Eva González i Jesús Sáez a partir d'un projecte d'estimulació lectora i que s’ha convertit en un homenatge al món dels contes, a la cultura popular valenciana, a Enric Valor, i especialment, a la fantasia i la imaginació. I sempre des d'un plantejament divertit, colorista, lleugerament irreverent, i ple d'amagatalls i girs sorprenents.

La Fada Despistada (Mallorca) amb La màgia d’En Cotonet

Es tracta d’un espectacle musical en format de concert en directe amb la Fada Despistada, Pep Toni Ferrer, Michael Mesquida i Teo Salvà i una història que conta com es van conèixer Cotonet, un xicotet núvol i poruc i la Fada Despistada. Dos personatges entranyables que ens porten a través de la música al món màgic de l’amistat.

Arthur Caravan (Alcoi)

La formació alcoiana portarà a Sona Baixet Fest el seu Major propòsit, darrer treball de la banda que veure la llum la passada tardor i que ve deprés del tectònic Wegener fet amb Hugo Mas. Des dels seus inicis en el món de la música amb el segell LaCasaCalba- G3G records en 2009 el grup ha evolucionat en el fons i les formes. Els seus treballs li han valgut diversos reconeixements als premis Ovidi Montllor de la música en valencià.

Disparatario (Algemesí) amb On estan els monstres?

Abans, a Lore li feia por la foscor... i els trons i la profe de valen... fins i tot els monstres! Un dia, la seua mare li va contar un conte, un conte molt especial... Ara Lore vol ser bruixa. Un recorregut pels espantacriatures valencians de la mà de Lore i el Butoni, que faran màgia, jocs i poesia per tal de vèncer la burixa roïna i trobar els monstres perduts. Un viatge ple d’aventures on serà important la participació del públic!

I més sorpreses al festival:

Amb Pare i Fill, veïns de Gandia que estaran mostrant-nos al festival la seua col·lecció de jocs populars reinventats amb materials quotidians i de reciclatge. 

Minidisco amb Projecte dona són unes autèntiques DJ que amenitzaran el festival amb el seu programa musical ad hoc.

Els fantasmes del Raval, aquestos sí que fan por... o no... millor veniu a veure’ls i ja ens direu!

I tallers de circ, teatre, música i art; petit cinema; cuina de mercat. 

Comments: