Festival HOSTES (POP)

Jornada POP del Festival amb Óscar Briz (l'Alcúdia), que ens acompanyarà en format trio per acostar-nos Entre llums i ombres, eixes que ens caracteritzen a tots i que cadascú tria el camí pel qual es decantarà. Amb exuberància des de l’austeritat, així vindrà Júlia (Alcoi) amb el seu segon treball, Pròxima B, una col·lecció que se submergeix en paisatges sintètics i mantres electrònics amb guitarres i veus; Mireia Vilar (València) vindrà amb les seues històries imaginades tenyides de realisme màgic que han pres la forma de Madre Salvaje; Jo Jet i Maria Ribot (Manresa), amb el seu directe sensible, emocionant i autèntic a guitarra i veus, amb una proposta tècnicament senzilla i una posada en escena cuidada al detall, sensible i transformadora que destaca per la seua proximitat.
 

Festival HOSTES (CLÀSSICA)

Arriba la jornada clàssica d’HOSTES amb la proposta del Duet Sintagma (Mallorca), que es defineix com una espècie d’energia que vol transmetre’s i fluir arreu del nostre territori, per portar-ne la paraula i la música amb l’afany que els mou: l’estima per la cultura. I ho fan a través del piano, un dels instruments més populars arreu del món, barrejant-lo amb la tuba, una gran desconeguda, generant unes sonoritats que atrauen l’atenció del públic ja des del seu propi concepte: la raresa; per la seua banda, el duet Voicello (Manacor) aporta un nou concert-espectacle musical que ens convida a fer un viatge per la música clàssica i altres gèneres. Tot amb una magnífica posada en escena de llums i efectes audiovisuals amb la finalitat d’aproximar la música clàssica a tots els públics.

Festival HOSTES DOCUMENTA(')T

Amb la participació dels directors del documental, Toti Garcia i Nessim Castaño i Gat, un dels fundadors del segell G3G Records.

Al Teatre del Raval engeguem un nou cicle de cinema documental que tindrà lloc una vegada al trimestre i arranquem en el marc del festival HOSTES amb un film que parla sobre la música, un bell poema de curiositat, continuïtat, autogestió i tenacitat: 25 anys de música i cultura a Barcelona concentrats en un film documental sobre el segell G3G Records, un segell que és una estranya família i que recorre l’escena ‘experimental informal’ barcelonina, el punk ocult d’una avantguarda sense fums. De Macromassa, Radio P.I.C.A., New Buildings i El Hombre de Pekín a Cabo San Roque, Pascal Comelade, Lydia Lunch i Miguel Poveda.

Festival HOSTES (CABARET)

Per a la sessió cabaretera del festival HOSTES comptarem amb el grup transeuropeu Gran Teatro Amaro format per quatre membres a finals dels anys 80 i que començaren tocant en el carrer i en bars de la manera més pura, sense cap micròfon o amplificador. Cantant en múltiples idiomes i prenent diverses influències musicals, van trobar el seu propi i únic estil de compondre i d’actuar entre l’avantguarda i la bohèmia i que encara els acompanya. L’altra part de les varietés vindrà de casa nostra amb La Petita Orquestra Peiotaire, divertida i atrevida formació totalment acústica, que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Tot açò en un espectacle amb clara vocació interactiva i posada en escena teatral.

Festival HOSTES (SWING)

Darrera jornada d’HOSTES dedicada al jazz amb els andalusos O Sister! (Sevilla), un grup de swing que recrea l'edat d'or del jazz vocal, la música popular dels anys 20 i 30 a Amèrica del Nord. Formada en 2008 amb un trio de veus i guitarra, posteriorment aconsegueixen la seua composició actual, a la qual s'afegeixen contrabaix i bateria, accentuant el pes rítmic d'un tipus de música animada i propícia per al ball, atractiva tant per a afeccionats al jazz com per al públic no tan familiaritzat amb aquest gènere. Així que tots a ballar!

Concert Girando Por Salas - INAEM

Comments: